Τα αρώματα τύπου έχουν καλή διάρκεια;

Τα αρώματα τύπου έχουν καλή διάρκεια;

Τα αρώματα τύπου ή χύμα αρώματα ή απομιμήσεις αρωμάτων έχουν καλή διάρκεια;

Η αλήθεια κρύβεται πίσω από κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες μπορούμε να δούμε παρακάτω.

Πρώτον, τι κατηγορία είναι το άρωμα που αγοράζετε: eau de cologne, eau de fraiche, eau de toilette,  ή eau de parfum;

Τα eau de cologne αρώματα έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε εσσάνς. Έχουν δηλαδή αδύναμη μυρωδιά. Είναι αρκετά οικονομικά, όμως η διάρκεια τους είναι δύσκολο να ξεπεράσει τις 1-2 ώρες. Τα eau de fraiche είναι μια παρόμοια εκδοχή των eau de cologne αρωμάτων, λίγο πιο μοντέρνα, συχνά θα τα βρείτε ως "mist" και έχουν κι αυτά πολύ αδύναμη οσμή. Τα eau de toilette είναι ελαφριά και πιο διακριτικά από τα eau de parfum. Τα eau de parfum έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια από όλα τα παραπάνω από 4-6 ώρες. Κανένα άρωμα δε μπορεί να διαρκεί όλη μέρα, γι' αυτό καλό είναι να ανανεώνουμε το άρωμα μας μια φορά τη μέρα ώστε να έχει περισσότερη ένταση.

Δεύτερον, τι άρωμα διαλέγετε;

Τα αρώματα χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες: δροσερά, ελαφριά, έντονα, βαριά, κλπ. Είναι αναμενόμενο τα πιο ελαφριά - δροσερά αρώματα να έχουν μικρότερη ένταση ή και διάρκεια σε σχέση με τα πιο έντονα, λουλουδάτα ή γλυκά.

Τρίτον, πόση ποσότητα ψεκάζετε;

Η αλήθεια είναι πως αν ψεκάσουμε 1-2 φορές σίγουρα το άρωμα θα έχει μικρότερη διάρκεια σε σχέση με 4-5 ψεκασμούς. Επίσης αν αρωματίσουμε τα ρούχα ή τα μαλλιά μας το άρωμα μένει γιατί δεν απορροφάται και μυρίζει περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε το άρωμα που σας αρέσει και ταιριάζει καλύτερα με το δέρμα σας. Ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο έχει το pH του δέρματος μας το οποίο καθορίζεται πολλές φορές και από τη διατροφή ή τη φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να ακολουθούμε. Δοκιμάστε λοιπόν αρώματα για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο! Οπότε λέμε ΝΑΙ στα αρώματα τύπου ή τα χύμα αρώματα γιατί κι αυτά μπορούν να φανούν αντάξια. Δείτε εδώ όλα τα ανδρικά χύμα αρώματα και τα γυναικεία χύμα αρώματα που διαθέτουμε στο eshop μας!
Επιστροφή στο ιστολόγιο